Met molens…..

Zondag 8 april, 5.00 uur in de (veel te vroege) ochtend. De wekker gaat… Wie vond het ook alweer leuk om op fototocht te gaan? Maar goed, na deze moeilijke start hijs ik mezelf uit bed en werp ik mezelf onder de douche. Eenmaal beneden snel een paar boterhammetjes erin en op pad naar de afgesproken locatie, een P+R parkeerplaats, waar ik mijn collega fotografen ontmoet. En ja hoor, als er geen sneeuw ligt, kan ik gewoon op tijd zijn; sterker nog, ik ben de eerste!

We hebben deze keer afgesproken voor een fototocht naar Kinderdijk, jawel, van de molens. Dat lijkt natuurlijk en puur toeristische bestemming, maar zonsopgang bij de molens heeft zeker iets. Sterker nog, het is een aanrader. We hebben prachtige wolkenluchten, waartussen de zon langzaam opkomt. Volop materiaal dus voor mooie foto’s, zeker ook met de mooie silhouetten van de molens op de voor- of achtergrond.

Tot een uur oe tien zijn we druk aan het fotograferen; totdat het te mooi zonnig wordt en de spannende wolkenluchten helaas verdwenen zijn. We pakken onze spullen in en gaan op zoek naar een leuk restaurant of cafeetje voor een kop koffie mat appelgebak; één van onze tradities!