Leuk dat je de moeite neemt om mijn nieuwe site te bekijken. Het is de bedoeling dat deze site dynamisch beheerd wordt, met andere woorden de content regelmatig verandert. Zodat het ook altijd de moeite waard is om weer even terug te komen, ook al heb je mijn vorige foto’s al gezien.

Bekijk rustig mijn portfolio, wat je via de knop “foto’s” op onderwerp kunt selecteren. Uiteraard heb ik foto’s geselecteerd waarvan ik het zelf de moeite waard vind om deze “aan de wereld” te laten zien. En dat is nog altijd een lastige keuze. Ik heb namelijk al heel vaak gemerkt dat de foto’s waarvan je zelf denkt “wow, dat is em”, de bezoeker of toeschouwer daar nog wel eens anders over denkt. En dat komt natuurlijk weer doordat de toeschouwer er niet bij was toen de foto gemaakt werd.

De foto’s die er nu opstaan zijn van 2014 of recenter. Ik heb ervoor gekozen om recent werkt te publiceren en mijn voornemen is dus om te proberen dit zo recent mogelijk te blijven houden. Alle foto’s die je ziet zijn door mij gemaakt en ook door mij bewerkt in Lightroom. Dat doe ik vaak om de belichting wat te verbeteren, het contrast wat te vergroten en wat te spelen met hooglichten en schaduwen en de intensiteit van de foto. Ook verwijder ik de irritante vlekken waarover ik het op de homepage heb. Daarnaast werk ik ook met de Nik filter suite van Google, om er net wat meer uit te halen dan er van oorsprong al in de foto zat. Dingen echt verwijderen of toevoegen doe ik dan weer niet.

Sinds 2021 werk ik op de Fujifilm X-S10, een keuze die vooral was gebaseerd op het geringere formaat en gewicht van deze camera, ten opzichte van de Nikon en het voordeel dat ik afscheid kon nemen van de vervelende sensorvlekken van de D600. Ik probeer ook steeds vaker wat ouder materiaal te vervangen door recente foto’s.

Als je wilt, kun je mijn foto’s ook bestellen. Neem daarvoor even contact met me op.